Pakkasta on pidellyt,ja melkein jos alkaa tuntua,ettei loppua näy...Yleensä kyllä pidän talvesta ja pakkasesta,mutta kieltämättä alkaa jo kyllästyttää  

Meidän ala-asteen kävijöillä oli viime viikolla lumiveistospäivä.Tiedotteessa mainittiin,ettei pakkasrajaa ole,ja mahdollisesti useampi tunti ollaan ulkona (toki oli mahdollisuus päästä sisään lämmittelemään tarvittaessa kuitenkin).Edellisenä päivänä mietittiin,että ekaluokkalaisella on niin huono (osto)pipo,ettei sillä tarkene niin pitää aikaa ulkona,ja ko. poika ei todellakaan suostu pitämään kypärämyssyä alla. Herra on myöskin "hiukan" hankala ostoskaveri,eli jätettiin suosilla ostopipot kauppaan (kun todennäköisesti oltais kierretty Tampere ympäri löytämättä silti kelpaavaa päähinettä ).No,kaiveltiin lankalaatikkoa yhteistuumin ja sit istuin loppuillan kutimen kanssa. 5 Tunnissa oli pipo valmis ja tulikin mieluisa (äidin korville on mannaa,jos ekan ulkoilun jälkeen palaute on,että pipo on "ihan himohyvä" ).

Malli on siis ihan perus joustinneulepipo,108 silmukkaa.Lanka Cascade 220.Vuoriksi pistin paksuhkoa fleeceä (joka ei ihan ole passelin väristä,mutta siitä viis).Tämä tulee hyvin korville asti,toisin kuin se ostopipo, ja pysyy hyvin menossa mukana.

Turkoosia lankaa jäi sitten vielä vähän,joten siitä tein vuoritetut tumput:

Näissä sisäpuolena on mustaa superwash Luccaa.Koko on passeli niin 4-vuotiaalle kuin kohta 8-vuotiaallekin.

Sannin ikuisuussukatkin sain vihdoin valmiiksi:

Näitä alunperin aloitin jo ennen joulua,niistä oli tulossa palmikkoiset sukat...Jostain syystä neulominen tökki ja sukat näytti aika naftin kokoiseltakin ja tosiaan lopulta Sinja purkasi puolivälissä olleen toisen sukan,joten purkasin sitten alkutekijöihinsä molemmat ja aloin alusta.En alkanut enää palmikoita vääntää,vaihdoin mallin Ullaneuleesta tuttuun Petäjäiseen.12 silmukkaa näissä on per puikko ja lanka turkoosia Jannea.Sukkien koko on noin 37.

Kangaslaatikoita pyöritellessä löysin pienen palan bambutrikoota,josta en oikein tiennyt mitä siitä tekisi.Kunnes tuli mieleeni Niinan allerginen ja raapivainen (ja syötävän suloinen ) pieni pojan pötkylä.Juuri sellaiseen 74cm paitaan kangas (melkein) riitti.Eli tällanen ihan peruspaita raglanhihoilla,ja hihansuut ompelin umpeen,ettei pikkuinen pääse raapimaan.Tosiaan kangas olisi riittänyt melkein,toista hihaa en saanut sovitettua kankaalle enää mitenkään,mutta kangaslaatikon uusintapenkominen toi esiin pienen palan bambusilkkiä,josta tuli juuri sopivasti hihat Paidan kaava on jostain Ottobresta,hihaan vaan lisäsin pari senttiä pituutta lisää ja pyöristin hihansuun tumpuksi.

Sasulle tein vielä uudet villasukatkin.Ihan itse kerran valitsi tuon vihreän Gjestalin Rede-langan lankakaupasta.Nämä on siis 34/35 kokoiseen jalkaan sopivaiset Raidat on 7 veljeksen lankaa. Ekaa (ja varmaan viimeistä ) kertaa kokeilin tiimalasikantapäätä.En itse sellaisesta tykkää,mutta tahdoin kokeilla sen tekemistä.En millään saanut siistiä,kamalat reiät jäi näkyviin.Tuntui jotenkin hassulta alkaa heti uusista sukista parsimaan reikiä umpeen No,ihan käyttökelpoiset sukat ne on silti.Toiste en silti ehkä viitsi kokeilla.Ja ainakin omaan jalkaan istuukin paremmin ihan taviskantapää.